Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Gépjármű javítás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

KÉKDUNA 2021-04-16 21:39:52

Kedves Attila!
Segítségét szeretném kérni.Ügyfélnek kiállított számla:
gépkocsi javítás, 300+ 81 Áfa összesen: Fizetendő 381 eFt. Ügyfél utal a szerelőnek 81 eFt-ot. Kérdezem miért csak ennyit. Válasz neki csak az Áfát kell fizetni, többit a biztosító fizeti. A számlában semmi utalás arra hogy káresemény, biztosító egyebek.Szeretném kérdezni, ennek mi a menete, hogy kell kontírozni, mi kell hozzá, biztosító határozat? Ügyfél szerint a könyvelőnek ezt tudni kell, mindenki így csinálja. Köszönöm a segítséget. Üdvözlettel: Szalainé

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-04-17 05:52:22

Kedves Szalainé,
Ha a biztosító téríti, akkor valóban helyes, hogy az ügyfél csak az áfa részt utalja. A javítás számlája (nem személyautó) T52/466-K454, az áfa rész utalása T454-K384, a biztosító kártérítésének előírása a jóváhagyó bizonylatok alapján T368-K96, majd vegyesben számla kiegyenlítése T454-K368. Ha személyautóról van szó, akkor az ügyfél csak a fele áfa-t helyezheti levonásba, így indokolt a másik felének biztosító általi megtéríttetése.
papattila

Szakértői hozzászólás

KÉKDUNA 2021-04-17 16:07:09

Kedves Attila! Köszönöm gyors válaszát!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra