Gyorskérdés
TÁMOGATÁSOK - Támogatások, pályázatok

GINOP PÁLYÁZAT


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

vassandi 2022-02-23 18:34:08

Üdvözlöm!
Egy KFT elnyert egy ginop pályázatot eszközbeszerzésre. A megvásárolt gépek értéke nem mindegyiknél érte el a 200 E FT-ot, Ettől függetlenül berakhatom a tárgyi eszközök közé, vagy el kell számolnom kisértékű eszköznek. Előleget is folyósítottak, azt át kell vezetnem passzív időbeli elhatárolásba, ha jól tudom. Az écs-ből mennyit vezetek át árbevételre.? 70%-os támogatás volt. előre is köszönöm

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-02-27 13:58:02

A tárgyi eszközkénti elszámolás független a bekerülési értéktől. Viszont 200eFt alatt választható, az egy összegű écs elszámolás is. A fejlesztési támogatás folyósított előlege a támogató pozitív elszámolásáig a kötelezettségek közt tartandó nyilván. Elszámoláskor illetve a végleges támogatás folyósításakor lesz egyéb bevétel, majd passzív elhatárolás, melyet az elszámolt écs támogatásra jutó összegében kell feloldani az egyéb bevételekkel szemben.
papattila

Szakértői hozzászólás

vassandi 2022-02-28 15:54:59

Köszönöm. Ezek szerint a 2021-es évben kapott előleget ott hagyom a kötelezettségek között a mérlegben, és nem kell passzív elhatárolásra raknom. 2021-ben már vett a KFT eszközöket, arra már számolunk écs-t. Azt nem kell átvezetni .
Elnézést, de nem csináltam még ilyet.
köszönöm

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra