Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Google költség


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Sudi77 2019-09-27 08:26:32

Kedves Attila!
Mezőgazdasággal foglalkozó egyéni vállalkozó havi szinten több tízezer forintér vásárol (több kis összegben) telefonos applikáción keresztül időjárás előrejelzést, ill.vegyszer információkat a google-től. Ezen vásárlásokról bizonylat nincs, csupán a bankszámla kivonaton jelennek meg a vásárlások összegei. Ezek az összegek elszámolhatóak vállalkozói költségként?
Köszönettel:
Balázs

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-09-30 19:36:24

Kedves Balázs,
A szabályos költségelszámolás alapja a szolgáltató államának jogszabályai által előírt számla (vagy ezzel egyenértékű) bizonylat. Ennek hiányában értelmezésem szerint nem lehet költségként elszámolni, ehhez nem elegendő a banki kivonaton megjelenő terhelés.
papattila

Szakértői hozzászólás

Sudi77 2019-10-02 21:20:43

Köszönöm

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra