Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

GYED alatt családi kedvezmény nyilatkozat


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

taxmanbt 2020-01-17 22:46:50

Tisztelt Pap Attila!

2019-ben született gyerek után GYED-en lévő Anyuka 2019-ben igénybe vette a családi adókedvezményt és a súlyos fogyatékosság utáni kedvezményt, amit a munkáltató a beküldött CSED és GYED foglalkoztatói igazolás nyomtatványon bejelölt. Az Államkincstár az idei évre automatikusan a tavalyi év szerint fogja utalni neki a GYED-et? Vagy az Anyukának erre az évre be kell küldenie egy családi adókedvezmény és egy adóelőleg nyilatkozatot az Államkincstár részére hogy megkapja idén is ezeket a kedvezményeket?

Köszönöm.

üdv.
taxman

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-01-18 05:58:59

Kedves Taxman,
Mindkét kedvezményre adóévenként kell nyilatkozatot tenni. Jóllehet a személyi kedvezményre jogosító igazolás akár lehet több évre szóló vagy végleges is, de ezt a magánszemély nem köteles átadni a kifizetőnek, így ő csak a nyilatkozat alapján veheti azt figyelembe.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra