Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

GYED extra, GYES


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Plastik 2021-09-07 18:17:55

Tisztelt Szakértő!
Apa GYED extra ellátást kapott a gyermek 2 éves koráig (2021.június). A család második gyermeke 2021.augusztusban született.
Ebben az esetben igényelhető-e az anya részéről a GYES extra 2 gyermek után, majd ha az augusztusban született gyermek betölti a féléves korát, igényelheti-e az apa a 2. gyermek után újra a GYED extrát (természetesen ezzel egyidőben az anya lemondaná a GYES-t a fiatalabbik gyermek után).
Tehát anya igényli 1 gyermek után 2021.júliustól a GYESt, illetve 2021.augusztustól már 2 gyermek után a GYESt, majd a jövőben, 2022. februárjától anya kapná a GYESt az idősebbik gyermek után és apa kapná a GYED extrát a fiatalabbik gyermek után. Van ennek bármilyen jogszabályi akadálya?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-09-10 04:40:30

Igen, van, ugyanis a párhuzamos ellátásoknak mindig 1 kézben kell lenniük (Ebtv. 39.§ (6)).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra