Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

GYED mellett másik munkaviszony


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

martonl 2019-10-09 12:02:18

Tisztelt Szakértő!
Lenne egy üres állásra jelentkezőnk, akinél kiderült, hogy jelenleg GYED-en van, vagyis egy másik munkáltatónál fizetés nélküli szabadságát tölti. Szabályos-e őt a GYED-GYES ideje alatt főállású munkavállalóként felvennünk, úgy hogy ő a másik munkáltatójánál ezt nem jelentené be és munkaviszonyát sem szüntetné meg ott?
Köszönöm előre is válaszát.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-10-10 13:31:44

Nincs konkrét jogszabályi akadálya, de nem szabad megfeledkeznie a dolgozónak az Mt. egyik alapvető rendelkezéséről, miszerint minden olyan tényről tájékoztatnia kell a munkaadóját, amely a jogviszonyukra kihatással lehet (6.§). Pl. ha a két munkakör hasonló leterhelést jelent a dolgozó számára és az első munkáltatója is igényt tartana a munkájára, akkor ellentétes lenne az említett jogszabályi rendelkezéssel, ha nem az első munkáltatójához menne vissza dolgozni, hanem egy újabb munkahelyre.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra