Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Gyedről való visszatérés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

hawle19811 2020-12-01 13:20:59

Tisztelt Szakértő!
Munkavállalónk Gyed lejárta után visszatérne dolgozni, viszont nem tudjuk ugyanabban a munkakörben foglalkoztatni, illetve felmerült az elküldés lehetősége is. Kérdésem az lenne hogy 1. köteles vagyok-e visszavenni, illetve ha visszaveszem van-e "védett idő" amíg nem küldhetem el 2. munkabére tekintetében ha ugyanabba a munkakörbe veszem vissza mint amiben volt meg kell-e nekem adni a béremeléseket amelyek eddig megtörténtek 3. ha felajánlok neki egy másik munkakört amit esetlegesen nem fogad el akkor elküldhetem?
Köszönettel

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-12-01 14:54:26

1. Igen, 4 órában köteles visszavenni, ha a dolgozó jelzi a visszatérési szándékát (Mt. 61.§ (3)). A fizetés nélküli szabadság megszakítása esetén a gyermeke 3 éves koráig a dolgozó felmondási korlátozás alá esik az Mt. 66.§ (6) alapján. Azaz csak rendkívüli felmondással lehet tőle megválni, illetve felmondással, ha nincs felajánlható munkakör vagy van, de azt a dolgozó elutasítja.
2. Igen, jogosult rá (59.§).
3. Igen, akkor felmondhat neki (66.§ (6)).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra