Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Gyerektartás táppénzből


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Ceasar 2019-09-09 18:00:06

Kedves Attila,

Egy alkalmazott 2-3.hónapban táppénzen volt, nem volt bére, a táppénz igényen jelölve lett a letiltás, a Kincstár mégse vonta le és nem küldte meg a jogosultnak. Ő azt állítja, hogy nem a volt férjtől, hanem a munkáltatótól tudja csak követelni a 2 havi gyerektartást, mert a munkáltatót kötelezte a bíróság a levonásra (és állítólag ezt meg is kérdezte a bíróságon). Ugyanakkor a Kincstár hibázott ugyan, de mivel a teljes táppénzt kiutalta a dolgozónak, tőlük gondolom hiába is kérnénk, hogy elutalják (aztán szerezzék vissza a többlet utalást a dolgozótól). Nekem viszont vannak kétségeim, hogy jogosult-e a munkáltató a Kincstár által elmulasztott gyerektartásokat a dolgozó béréből pluszban levonni és elutalni a jogosultnak.
Mi a teendő ilyenkor?

Köszönöm
Ceasar

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-09-09 19:30:03

Kedves Ceasar,
Egyértelmű, hogy a levonás elmaradása nem a munkáltató érdekkörében, annak hibájából történt. Épp ezért én úgy gondolom, hogy a jogosultnak új bírósági végzést kell kérnie, ami alapján a munkáltató le tudja vonni a két havi elmaradást.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra