Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

GYES lejárta utáni szabadság megváltás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Kiss Gáborné 2020-01-26 19:17:42

Tisztelt Szakértő!
A munkavállalónak 2015- ben született az első gyermeke, 2017-ben a második, 2020 02.16-án jár le a GYES Másik munkahelyre menne dolgozni. Kérdésem, hogy a GYES alatt felgyülemlett szabadságának az elszámolása milyen módon történik. A munkáltató kéri a felhalmozott szabadságának a kiszámolását, valamint annak adóvonzatát.Van-e valamilyen különleges eljárás a kiszámításnál (Kb. 116 nap előzetes számítás alapján)
Köszönettel: Ili

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-01-27 15:50:29

Kedves Ili,
Szabadság szempontjából a CSED időszaka, valamint a GYED első 6 hónapja számít jogszerző időnek (ha valaki csak GYES-re volt jogosult, annak ugyanez a kb. 1 év lesz a szabadságok alapja). A szabadságokat az első és a második gyermekre járó babás időszakonként kell számolni. A szabadságmegváltás a munkabérrel azonosan adózik, ugyanolyan adó és járulék terhekkel.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra