Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Gyeses munkavállaló szabadságmegváltása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Ecovictum 2020-04-28 17:00:59

Kedves Attila!
Segítséget szeretnék kérni. Munkavállalónknak 2020. május 10. nappal megszűnne a gyese. Kérte a munkaviszony közös megegyezéssel történő megszüntetését 2020. április 30. nappal
Szabadságmegváltását mivel számoljuk? a gyes előtti munkabérével, ha nem éri el az idei minimálbért, legalább a minimálbérrel vagy meg kell emelni az azonos munkakörben foglalkoztatottak jelenlegi bérére? Nem jön vissza dolgozni 1 napra sem. Ebben az esetben is?

Csilla

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-04-28 19:58:54

Kedves Csilla,
Az egyenlő elbánás elve alapján annak a dolgozónak is meg kell emelni a bérét, aki éppen inaktív állományban van (Mt.59.§). Olvasatomban a kérdésbeli eset is ide sorolandó, még ha egy napra sem kerül aktív állományba. Azaz ha nem volt béremelés a cégnél, akkor is legalább az aktuális minimálbér alapján kell a szabadságot megváltani.
papattila

Szakértői hozzászólás

Ecovictum 2020-04-29 07:12:02

Köszönöm szépen

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra