Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Harmadik országba elektronikus úton nyújtott szolgáltatás áfája


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

haasz.konyveles 2020-08-13 08:12:37

Tisztelt Szakértő! Áfás, katás egyéni vállalkozó elektronikus úton nyújtott szolgáltatást számlázna USA-ban élő magánszemélynek. A navtól kért állásfoglalás szerint a vállalkozónak az USA szabályai szerint kell kiállítani a számlát, a tagállamonként változó áfakulccsal, ott regisztráltatnia magát, és mivel magánszemélyről van szó, és elektronikus szolgáltatásról, így minden harmadik országnál ez lenne a helyzet, mert a MOSS rendszer csak közösségen belül működik. Ez valóban így van? Mert ezt a weboldalon keresztül nyújtott szolgáltatást bárki igénybe veheti a világon, akkor minden egyes országba be kell jelentkezni? Itt nem érvényes, hogy áfa területi hatályán kívüli a szolgáltatás? Esetleg magyar áfa szerinti számlázás szóba jöhet? Köszönöm válaszát!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-08-13 14:40:33

Az biztos, hogy a kérdésbeli szolgáltatás teljesítési helye az Áfa tv. 45/A.§ alapján külföld (jelen esetben 3.ország) lesz. Következésképp a teljesítés államának adó jogszabályai szerint kell eljárni, forgalmi adót felszámítani, ha van ilyen. Magyar áfa felszámítása nem jöhet szóba.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra