Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Harmadik országbeli állampolgár foglalkoztatása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

palotakönyvelő 2021-06-08 09:40:49

Tisztelt Szakértő!

Ügyfelem chilei állampolgárságú munkavállalót kíván foglalkoztatni. A fiatalember rendelkezik adóazonosító jellel, TAJ számmal még nem, annak intézése most van folyamatban. Kérdésem, hogy mivel teljeskörű biztosítása van az AXA biztosítónál (hiszen másképp nem is kapott volna tartózkodási engedélyt), a bérszámfejtés során ugyanúgy mindent vonni kell tőle, mint egy magyar munkavállalótól? Ha esetleg valami történik vele, betegszabadságra/táppénzre jogosult lesz? Az Egészségbiztosító ugyanúgy folyósítja részére a táppénzt? Akkor a kötelezően kötött magán-egészségbiztosítása minek?

Köszönettel:
Nikoletta

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-06-09 13:41:28

Kedves Nikoletta,
Mivel nincs hatályos tb egyezményünk Chilevel, így biztosítottá válik, minden adót, járulékot ugyanúgy kell vonni tőle illetve megfizetni utána, mintha egy normál magyar munkavállaló lenne. Egészségügyi szolgáltatásra, pénzbeli ellátásra, betegszabadságra az általános szabályok szerint jogosult (tartózkodási engedély birtokában tbj. belföldinek minősül).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra