Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Harmadik országból igénybe vett szolgáltatás áfa-ja


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

taxmanbt 2022-08-04 22:41:55

Kedves Attila!
Egy magyarországi vállalkozás egy ugandai informatikai cégtől vásárol licence-ket és azokhoz kapcsolódó informatikai támogatási szolgáltatásokat egy meghatározott időszakra vonatkozólag, amelyet ez az ugandai informatikai cég a magyarországi vállalkozás egyik ugandai partnere felé fog teljesíteni, helyileg Ugandában. Felszámíthatja-e a licence-ekről és az azokhoz kapcsolódó szolgáltatásokról szóló számlában az ugandai informatikai cég az Ugandában érvényes áfa-t? Amennyiben nem, mi alapján nem kell ezt tennie?
Előre is köszönöm a válaszát.
taxman

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-08-05 05:23:22

Kedves Taxman,
Sajnos nem ismerem az ugandai áfa szabályokat. Az viszont biztos, hogy a magyar Áfa tv. értelmében ennek az ügyletnek a teljesítési helye Magyarország (érdektelen a fizikai teljesítés helye), így a nemzetközi fordított adózás szabályai szerint a magyar vevőnek kell az áfa-t elszámolnia (37.§ (1)).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra