Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Használatbavételi utáni fordított adózás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Csiszi64 2020-03-19 17:10:43

Tisztelt Adószakértő!
2 db több lakásos társasház építésénél , mely építési engedély köteles - fordított adózás alá tartozik. Ha a a használatbavételi engedély kiadása megtörténik, /pl egy társasházra , pl már egy lakás elkészült/ az ingatlan bejegyzésre kerül, de még felmerül burkolás, festés, bármely egyéb munka, az hogyan adózik. Meddig fordított áfás a munkadíj. A társasház teljes befejezéséig, vagy csak a használatba vételi engedélyig.
Ha pl egyösszegű szerződést kötöttem a szigetelésre, de a számlát csak akkor állítja ki, ha mindkét társasház elkészül, akkor az hogyan adózik. Ha pl . a használatba vételi engedély előtt már volt a munkadíjra szerződés, de a számlát, csak a használatbavételi engedély után állítja kit, az hogyan adózik. Válaszát előre is köszönöm.
Csiszi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-03-19 19:04:54

Ha a használatbavétel megtörtént és egy új szerződés alapján végeznek építőipari munkát, akkor már -véleményem szerint- nem alkalmazandó a fodított adózás szabálya. Ugyanakkor ha egyetlen szerződésben állapodtak meg az összes munkát illetően, akkor a teljes vállalási díjra a fordított adózás szabálya alkalmazandó, függetlenül attól, hogy némely munkarészek a használatba vételt követően készülnek el.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra