Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Használt hanglemez eladása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

tothno 2022-06-09 13:38:05

Kedves Attila!
KATÁS, alanyi mentes ügyfél használt bakelit hanglemezeket szeretne értékesíteni, természetesen számla ellenében, 4763-as ÖVTJ kód alatt, melyet pótlólag venne fel tevékenységei közé. A kérdésem az lenne, hogy szükséges-e neki az értékesítés során (vagy bármikor) igazolnia az eladott hanglemezek származását?
Illetve van-e valami, kifejezetten erre a tevékenységre vonatkozó adózási vagy jogszabályi tudnivaló, amire mindenképp oda kell figyelni?
Segítségét előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-06-09 21:18:53

Igen, szükséges. Gondolom jellemzően magánszemélyektől szerezné be vételi jegyen vagy adásvételi szerződéssel. A beszerzések során nem áll fenn adóelőleg megállapítási kötelezettsége, az adót az értékesítő magánszemélynek kell megállapítania az éves szja bevallásában.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra