Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Használtautó adózás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Balutimi 2019-11-08 15:23:31

Tisztelt Szakértő!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy az Önadozó 2019/10. számában olvastam a használtautó kereskedők adózásáról és nem igazán értem, hogy ha van egy egyéni vállalkozó (használtautó kereskedő) aki az esetek 99 %-ban magánszemélytől szerez be autót (csak belföldön 99%, 1 %-ban magyar cégtól 27 %-os ÁFÁ-san) és különbözet szerint adózik, annak nem kellene különbözeti ÁFÁ-t fizetnie az eladás után?

Válaszát előre is köszönöm.
Balutimi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-11-08 16:07:34

Kedves Balutimi,
Vira Sándor áfa guru cikke arra a NAV-os, észszerű magyarázattal nem alátámasztható állásfoglalásra irányítja az olvasók figyelmét, hogy bizonyos esetekben jobban jár a kereskedő, ha lemond a különös szabályok alkalmazásáról, mert ebben az eseben nem kell fizetni még az árrés után sem áfa-t. Csupán annyi a vesztesége, hogy sem az általános költségei, sem az esetleges javítások, alkatrészek áfa-ja nem helyezhető levonásba, de ez vélhetően elenyésző a különbözeti áfa-hoz képest.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra