Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Határidőnapló értékesítése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Schmetterling 2020-05-22 11:35:47

Kedves Attila!

Egy saját fejlesztésű határidőnaplót fogunk itthon gyártani és zömmel német, osztrák, svájci fogorvosok használják majd.
Ezek a fogorvosok zömmel nem rendelkeznek közösségi adószámmal, így a magyar áfával fogjuk nekik kiállítani a számlákat. Az lenne a kérdésem, hogy 5%-os áfakulccsal vagy 27%-kal kell kiállítanunk a számlákat? Az értéke 95 Euro lenne. Várom Válaszát! Köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-05-22 13:51:14

A határidőnapló nem szerepel az Áfa tv. 3.sz.mellékletének tételes felsorolásában, így a helyes belföldi adómérték 27%. Megjegyzendő, hogy a Közösség területéről kiszállított termékeket vámjogilag is szükséges kiléptetni, mely esetben az értékesítés export címén adómentességet élvez.
papattila

Szakértői hozzászólás

Schmetterling 2020-05-22 15:06:18

Köszönöm!

Tehát, ha pl.3.országba értékesítek, akkor az adómentes lesz -az Ön által leírtak alapján-, ha pedig az EU-ba és nincs közösségi adószám, akkor 27% áfával fog adózni? Köszönöm Szépen!

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-05-23 14:42:49

Igen, így gondolom.
papatila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 3 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra