Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Idegen eszközök karbantartásának elszámolása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mindgaap 2020-10-10 22:34:40

Tisztelt Szakértő,

"A" vállalkozás megbízási szerződés keretében megbízza "B" vállalkozást egy adott munka elvégzésével, amelyhez az eszközöket is biztosítja. A kérdésem az, hogy van-e mód arra, hogy a "B" vállalkozás elszámolhassa költségként az eszközök karbantartásának költségeit, ha pl. a szerződésben ezt kikötik? Van-e erre bármilyen jogszabályhely a Sztv-ben vagy a TAO törvényben?

Válaszát előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-10-11 07:51:47

Ha a szerződésben ez szerepel és a felmerült költségek arányban állnak a megbízási díjjal/vállalkozói díjjal, akkor igen, a megbízottnál az eszközök karbantartásával kapcsolatban elszámolt kiadás elismert ráfordításnak minősül. Ez a Tao tv. és a Szt. általános szabályaiból vezethető le, nincs rá konkrét jogszabályi hely.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra