Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Idősgondozás áfa


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

universalstudio 2021-06-10 09:14:40

Tisztelt Szakértő!
Van egy " A" Kft fő tevékenysége: 8810 - Idősek, fogyatékosok szociális ellátása bentlakás nélkül... (áfás, mert átlépte a 12 milliós határt), egy német céggel van szerződése, közvetítői díjat fizet az A cég nekik, amiért német családokat keresnek, közvetítenek, ahova A Kft kiküldheti a munkavállalóit idősgondozásra, háztartásvezetési munkára dolgozni.(németországi ingatlan takarítása, betegek öltöztetése, gondozása reggeliztetése..stb) Megállapodás szerint az A cég számláz a családoknak , áfa mentesen. Mely jogszabályra lehet itt hivatkozni, hogy áfa mentesen számlázza ezt a tevékenységet? Lehet az áfa törvény 85. § (1) -re hivatkozni, hogy ezért állítja ki áfamentesen a számlákat? Vagy nem jár el helyesen és 27% áfával kellene kiállítania a számlát?
Köszönöm
Szilvia

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-06-10 15:51:17

Kedves Szilvia,
Tartok tőle, hogy ennél kacifántosabb a történet :(
Mivel a magyar Kft a szolgáltatását német nem adóalanyoknak nyújtja, mely teljesítési helyére véleményem szerint az Áfa tv. 46.§-ában foglaltak alkalmazandók (azaz a teljesítési hely Németország lesz), ezért kizárólag német adóregisztráció (adószám) mellett tudja a számláját kiállítani, német áfa felszámítása mellett.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra