Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Import áru ÁFA - nem került vámolásra


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

ControlandFinance 2020-03-17 10:29:01

Tisztelt Szakértő,

Egy magyar alanyi adómentes Kft kínából rendelt árut 80USD értékben (kb 10*4USD ruhadarab+ szállítási költség 40 USD) továbbértékesítésre. A csomag nem került vámolásra, tehát nem lett ÁFA se kivetve.
Továbbértékesítés esetén kell-e külön bevallani a fizetendő (de le nem vonható ÁFA-t)? Vagy egyáltalán forgalomba helyezhető-e?

Köszönöm a választ!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-03-17 18:41:38

150 euró alatt ugyan vámmentességet élvez a behozatal, de vámkezelni szükséges, mert import áfa-t viszont fizetni kell. Ha nem történt meg a vámkezelés (azaz az áru nem vált közösségi termékké), akkor elméletileg a közösség területén jogszerűen nem lehet forgalomba hozni, azaz értékesíteni sem.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra