Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Induló ev-k támogatása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Ceasar 2022-01-21 12:44:02

Kedves Attila,

Az induló vállalkozások kapnak (kb 6 havi) támogatást előre a havi kivétjükre és annak járulékaira. Ez bevételnek számít-e?
Ha igen és a 6 hónap egy része áttolódik következő évre, akkor a jóváírás évére kell-e a teljes bevételt elszámolni annak ellenére, hogy a költség egy része a következő évre tolódik?

Köszönöm
Ceasar

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-01-21 15:22:38

Kedves Ceasar,
Az Szja tv. 7.§ (1)v) [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Ceasar 2022-01-21 15:35:38

Igen, ezt olvastam és éppen ezzel van a problémám, hiszen hogyne lenne költségelszámolás, amikor kötelezően ki kell fizetnie a havi kivétjét és a szochót, hiszen éppen erre kapja...
Vagyis hogyan állhatna fenn egy költségek fedezetére kapott támogatás esetén az adómentesség, ha a költségekkel el kell számolni? Egy KATA-snál még elképzelhető lenne, mert ott nincs költség elszámolás, de ők nem az SZJA tv alapján adóznak. SZJA alatt nem tudom elképzelni.

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-01-23 15:22:35

...következésképp [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 3 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra