Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Ingatlan bérbe adás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

vitalne 2020-05-12 18:36:34

Cégünk 2 magánszemély tulajdonában áll. A cég a tevékenységét a tulajdonosok ingatlanán végzi, ez a székhely és a telephely. is.
A magánszemélyek(tulajdonosok) és a cég között van egy megállapodás, mely szerint a kft térítésmentesen használhatja a több műhelyből álló ingatlant a vállalkozás céljára, és a tulajdonosok hozzájárulnak a közüzemi számlák cégre való átírásához. A kft szeretne egy műhelyt bérbe adni. Mivel nem ő a tulajdonos megteheti.?
A műhely bérbeadás áfa köteles lenne? A kft áfa alany.
Köszönöm szépen előre is a választ.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-05-14 07:10:34

Ha a használati szerződés ezt lehetővé teszi, akkor igen, bérbeadhatja. A bérbeadás az Áfa tv. 86.§ (1)l) alapján adómentes, kivéve, ha az adóalany él a 88.§ szerinti adókötelessé tételi jogával.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra