Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Ingatlan bérbeadás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

aranyrög 2019-10-03 09:30:34

Tisztelt Pap Attila!
Van egy őstermelő(családi gazdaság vezetője,2-es adószámmal) aki az őstermelésben elszámolt telephely egy részét bérbe szeretné adni ,hogyan lehetséges ez? Mellette az őstermelőnek mint magánszemélynek van a tulajdonában egy telek amit magánszemélyként (nincs az őstermelésben)szintén bérbe szeretné adni. A bérbeadás viszont mindkét esetben úgy menne hogy bérleti dij nincs, hanem a bérelt ingatlanokon a bérbevevő felújítást végezne olyan értékben amilyen összegben a bérleti dijban megállapodnak.
Köszönettel

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-10-03 16:09:39

Mivel az ingatlan bérbeadás nem szerepel az Szja tv. 6.számú mellékletében, ezért az nem lehet őstermelői bevétel. Következésképp önálló tevékenységként lesz adóköteles. Nem értek vele egyet, hogy "nincs bérleti díj", ellenértékes az ügylet, csak nem pénzmozgással, hanem kompenzálással lesz kiegyenlítve, gyakorlatilag egy szolgáltatás cseréről van szó, bérletért felújítás. Ebben az esetben mindkét félnek bizonylatolási kötelezettsége van.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra