Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Ingatlan bérbeadás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Pecunia 2019-11-29 15:59:50

Tisztelt Szakértő Úr! A véleményét szeretném kérni. Apa tulajdonában lévő két ingatlan közül egyet a Lánya fog bérbe adni magánszemélynek. Apa és Lánya között bérleti szerződés köttetik. Az Apa a másik ingatlant közvetlenül adja bérbe. A jövőben a rezsiszámlák jöhetnek az Apa nevére, annál a lakásnál, amit a Lánya ad majd bérbe vagy át kell íratni a Lánya nevére? Ha az Apa nevén maradnak a rezsi számlák, de a Lány lakásának rezsijét a Lány fizeti meg, akkor ki számolhatja el költségként azt? Köszönöm szépen a válaszát! Tisztelettel, Hné Zsuzsi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-11-30 15:19:13

Kedves Zsuzsi,
Költségként az számolhatja el a rezsi számlát, akinek a nevére szól a számla, kivéve a tulajdonostársakat (jelen esetben a lány nem tulajdonostárs), mert ebben az esetben bármelyikük nevére szólhat a számla. Ha tételes költségátterhelés történik, akkor a rezsi nem minősül adóköteles bevételnek (de költségként sem számolható el). A Lány által bérbeadott ingatlan rezsijének továbbterheléséhez vagy átszámlázza az Apa a nevére érkező rezsiket, vagy átíratják a Lányra (vagy 3.lehetőségként közvetlenül a bérlőre).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra