Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Ingatlan bérbeadás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

villandi2 2020-10-16 16:33:28

Tisztelt Szakértő!
Egy magánszemély bérbeadja a telkét saját vállalkozásának azzal, hogy közösen beruházást végeznek rajta, nagyobb részt a vállakozás érdekében (kiállítóterem építése). Barter megállapodás keretében a magánszemély a beruházás befejeztéig nem kér bérleti díjat.
Kérdéseim: Van-e egy ilyen szerződésnek jogi szabályozása?
A vállalkozás visszaigényelheti-e a beruházás ÁFA-ját?
Mikortól és milyen gyakorisággal kell fizetnie a magánszemélynek a bérbeadás utáni SzJA-t? (S kell-e adószámot kérnie?)
Előre is köszönöm válaszát,
Andrea

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-10-17 10:40:18

Kedves Andrea,
Egyszerűsíti az elszámolást, ha a beruházást a cég hajtja végre és a cég kiszámlázza a magánszemélynek az ő használati részét. A magánszemély viszont bérleti díjat [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra