Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Ingatlan bérbeadás bevételének alapja


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

beltekcoop 2022-05-22 18:51:28

Tisztelt Pap Attila szakértő!

Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy egy egyéni vállalkozó ügyfelünk, szalont bérel magányszemélytől, aki a bérleti díjon kívül a rezsit is megfizetteti az egyéni vállalkozóval, ebben az esetben a magánszemély által kért bérleti díj, plusz a rezsi jelentené a magánszemély bevételének alapját?

(A magánszemély már nyilatkozott a 10%-os költséghányad alkalmazásáról.)

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-05-23 07:16:54

Bizonyos feltételek mellett a rezsi nem számít adóköteles bevételnek. Ez abban az esetben lehetséges, ha mind a bérbeadó a szolgáltató részére, mind a bérlő a bérbeadó részére a tényleges fogyasztását fizeti. Az adóelőleg pontos megállapítása érdekében erről indokolt nyilatkoztatni a bérbeadót.
papattila

Szakértői hozzászólás

beltekcoop 2022-05-23 18:28:45

Tisztelt Pap Attila!

A Bérbeadó a szolgáltató részére a tényleges fogyasztást fizeti meg, a Bérlő pedig a rezsi költséget a bemutatott számla ellenében fizeti meg. A szerződésük szerint, a Bérbeadó nem átalányban fizet a közüzem felé.

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-05-23 20:19:32

Ebben az esetben a rezsi nem számít adóköteles bevételnek, így adóelőleget csak a bérleti díj után kell a bérlő ev-nek megállapítani.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 3 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra