Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Ingatlan bérleti díj


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

JUHÁSZ MELINDA 2021-07-28 22:31:28

Kedves Attila,

Kft a magánszemély tagja tulajdonában lévő ingatlanban működik. (bolt)
2002 óta nem fizetett a cég bérleti díjat az ingatlanért, 2021-ben viszont már fizet. A piaci viszonyoknak megfelelő bérleti díjban állapodtak meg.
Viszont a cég nyeresége erősen meghanyatlott és nem tudja igazán finanszírozni a bérleti díjat. Vissza lehet alakítani úgy, hogy ismét ne fizessen? Úgy tudom megengedett, hogy nem kér érte díjat a társaság tulajdonosa, csak így elég furcsa hogy elkezdi fizetni, majd mégsem.
Köszönöm szépen.
Melinda

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-07-29 07:17:30

Kedves Melinda,
Nincs törvényi kényszer, olyan bérleti díjban állapodnak meg, amilyet szeretnének. Ugyanakkor érdemes azt is megemlíteni, hogy a Kft-nek az ingyenes használat piaci értékét könyvelni szükséges (T52-K96).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra