Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Ingatlan és telekrész használati jog


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

nikkaudit 2020-10-12 10:34:36

Tisztelt Szakértő!

Egyik ügyfelem vásárolt egy ingatlant. A szerződésben ez szerepel: "102 nm műhely megjelölésű ingatlan a közös tulajdonból hozzá tartozó 217/10000 tulajdoni részilletőséggel és az alapitó okirat szerint hozzá tartozó 43 nm telekrész kizárólagos használtai jogával." Vételár nettó 11.900 eFt. Szerződésben is ez az összeg szerepel csak. Ennek a könyvelésével kapcsolatban lenne a kérdésem, hogy itt most a telek használati jogához valahogy értéket kellene rendeltetnünk és vagyoni értékű jogként külön nyilvántartani vagy jó ha az egészet egyben ingatlanként aktiváljuk?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-10-12 18:33:55

A leírtak szerint az épület ingatlant és a telek ingatlant kell nyilvántartásba venniük (a megosztást sajnos Önöknek kell elvégezni). A használatról csak az osztatlan közös tulajdon miatt rendelkeztek, az nem bír önálló értékkel.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra