Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Ingyenesen nyújtott szolgáltatás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Andrea777 2022-11-24 12:48:23

Tisztelt Szakértő! A segítségét szeretném kérni. Átolvastam az áfa törvényt és az Önök oldalán a témával kapcsolatos kérdéseket és válaszokat, de úgy érzem eléggé összezavarodtam. Cégünk autók szervízelésével is foglalkozik. Ha ingyenesen biztosít csereautót (egy olyan autót adunk ilyenkor az ügyfélnek, amit egyébként bérautóként hasznosítunk) a szervizelés idejére, azt kell számlázni és kell utána áfát fizetni? Az első gondolatom az volt, hogy igen, de az áfa tövény 14.§ alapján, most hajlok arra, hogy mégsem kell? Ha esetleg nem kell, hogyan bizonylatolom? Előre is nagyon köszönöm a segítségét.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-11-25 05:31:44

Valóban nem kell, mivel nem [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra