Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Innovációs járulék


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Sziporka27 2019-12-02 14:48:30

Tisztelt Szakértő!
Olyan kérdésem lenne, ha egy magyar magánszemély tulajdonú Kft 2019-be meghaladja a kisvállalkozásnak minősülő KKV árbevétel korlátját, 2018-ban még csak a mikrót haladta meg, de a kisvállalkozót nem, akkor ha jól értelmeztem a törvényt 2020-ba már innováció járulék fizetés kötelezett lesz, ha itt is várhatóan meghaladja a kisvállalati mértéket a "kétéves szabály" miatt.
Viszont a helyi adótörvényre hivatkoznak a sávos elszámolásnál az ELÁBÉ-re, itt a társaság 100%-ban export árbevétele volt, ami kivételt tesz az ipadó tv-nél a sávos elszámolásra, akkor itt is elszámolható csökkentő tételként az ELÁBÉ 100%-ban?
Segítségét előre is köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-12-03 19:29:08

Fontos szabály, hogy a vállalkozás minősítését mindig az üzleti év első napján kell elvégezni a rendelkezésre álló utolsó beszámoló alapján [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra