Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Internetes adomány gyűjtés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

rado80 2020-04-21 10:17:05

Tisztelt Szakértő, Internetes adománygyűjtésbe szeretne kezdeni egy Kft., amely speciális weboldal fejlesztéssel foglalkozik. Az adományért cserébe a weboldal tartalmához ingyenes hozzáférhet az adományozó. Az adomány összege 5Ft-100.000Ft-ig lehetséges. Kérdésünk, hogy milyen bejelentési/dokumentálási feladatokra van szükség a gyűjtés elkezdéséhez, illetve a Kft.-nek - aki az adományt kapja - milyen adófizetési kötelezettsége van a kapott összegek után. Az adományozó lehet cég vagy magányszemély is, nekik van-e bármi adófizetési/bevallási kötelezettségük? Előre is köszönjük!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-04-22 19:36:24

Mivel az 5Ft-os adományért ugyanahhoz az adatbázishoz lehet hozzáférni, mint a 100.000Ft-osért, így azt gondolom, hogy nem tekinthető ellenértéknek, így nem lesz áfa adóköteles. Az adomány a Kft-nél egyéb bevételként tao alapot képez. Ha az adományozó magánszemély, nála nem keletkezik semmilyen adókötelezettség. Ha az adományozó tao alany, akkor csak abban az esetben nem lesz adóalap növelési kötelezettsége, ha rendelkezik a kedvezményezett Kft Tao tv. 3.sz.mell. A)13.pontja szerinti nyilatkozatokkal. Megjegyzendő, hogy a Tao tv. fogalomhasználata szerint ez nem minősül adománynak, így az arra vonatkozó kedvezőbb szabályok sem alkalmazhatók.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra