Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Iparűzési alap kivásnál


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Kvirag 2020-02-22 21:24:33

Tisztelt szakértő, segítségét kérem. A cég az éves kiva bevallásában a kiva alapot csökkenteni tudja az előző évek veszteség terhére az évben történő beruházás értékével. Kérdésem az iparűzésiben ez a csökkentett kiva alap az alap, vagy nem? Azaz iparűzési számításánál nem vehetem figyelembe a csökkentő, esetleg növelő tételeket ha van?
Pl személy jellegű ráfordítás. 50 miilió, csökkentő :10 million. Kivába igy alap 40 millió. Ez az iparűzési alapja is, v. az 50 millió

Előre is köszönöm

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-02-23 10:46:03

Két lehetőség közül választhat: 1. a hagyományos módon vezeti le az hipa alapját, azaz nettó árbevétel-anyagköltség-közvetített szolgáltatás-elábé és az adókedvezmények, ha vannak. 2. a kivásokra vonatkozó különös adóalap megállapítás, azaz a kiva alap 120%-a és az adókedvezmények, ha vannak.
papattila

Szakértői hozzászólás

Kvirag 2020-02-23 16:20:06

Nagyon köszönöm

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra