Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Járulékalap 07.01-től


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

hamarbt 2020-06-25 14:57:54

Tisztelt Szakértő! Magyarországi székhelyű kft.alkalmazottai Németorszában dolgoznak maximum 2 évet , telephely nincs Németországban. Jelenleg Magyarországon az alapbérük a minimálbér, ami után fizetnek adót és járulékot. A kinti keresetük után az Egyezmény szerint kint adóznak. A 2020.07.01-től érvényes új TB.TV. szerint mi lesz az Ő járulékalapjuk, vonatkozik-e rájuk a 27.§ (1) bek. b pontja és ha igen, akkor hogyan kell értelmezni a 27.§ (6) bekezdést, az alapbérük és a nemzetgazdasági szintű bruttó átlagkereset együttesen képezik a járulékalapot?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-06-25 16:00:56

Igen, vonatkozik rájuk. Úgy kell értelmezni, hogy a járulékok alapja az alapbér lesz, de minimum a nemzetgazdasági szintű főállású bruttó átlagkereset. A bb) kisegítő pont azt jelenti, hogy ha valami oknál fogva nem kapja meg az adott hónapban az alapbérét, akkor a tényleges jövedelem képezi a járulékok alapját.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra