Gyorskérdés
AIR - adózó és az adóhatóságok, képviselet, adóigazgatási eljárás, ellenőrzés, jogorvoslatok

Jogkövetési vizsgálat


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

level07 2018-11-19 06:18:01

T. Önadózó!
A NAV jogkövetési vizsgálatot rendelt el, melynek keretében a 3. n.évi időszakot fogja vizsgálni, az elektronikus irat átvétele határidőben megtörtént, 2018.11.08-án. Az Ügyfélkapura küldött „tájékoztatás ellenőrzés megindításáról” elektronikus iratban az Air. 89.§ (1) b) pontja és 91.§.-ra hivatkozás történt. Az ellenőrzés tárgya: Jogkövetési vizsgálat. A vizsgálat időpontja 2018.11.27. Az ilyen típusú ellenőrzés során beadható önellenőrzés (pl. negyedéves áfa bevallás)? A 465/2017. (XII28.) korm.rend. átolvasása után sem derült ki számomra egyértelműen ez a lehetőség. A korábbiakban az adóellenőrzés megindítása után nem lehetett önellenőrzést beküldeni (most sem). Várom a válaszát és köszönöm, Magdi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-11-19 14:23:09

Kedves Magdi,
Igen, benyújtható önellenőrzés, ez az új eljárási törvényekkel sem változott (a régi szabályozásban volt az adóellenőrzés és a "többi", jelenleg meg van adóellenőrzés és jogkövetési vizsgálat, ami gyakorlatilag a "régi többit" fogja össze; önellenőrzés csak adóellenőrzés esetén tiltott).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra