Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Jogviszony


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

abarmax 2020-04-17 11:29:11

Kedves Attila!

Kérdésem az lenne, hogy ha valaki tag és ügyvezető egy kft-ben, ahol nem működik közre személyesen, mellette egyéni vállalkozó másodállásban és eddig volt heti 36 órát meghaladó munkaviszonya is, de most a munkaviszonya ideje lecsökken heti 20 órásra, ebben az esetben a tagi jogviszonyában megfizeti maga után a járulékokat-jelen helyzetben csak a 7710-et mivel a veszélyhelyzet miatti kedvezményes körbe tartozik a kft tevékenységi köre, viszont mi a helyzet az egyéni vállalkozással? Mi van első helyen a kft-é vagy az egyéni vállalkozás, azaz maradhat e másodállású egyéni vállalkozó? Ha nem akkor tagként azért még meg kell fizetnie a 7710- ft-ot ? Az egyéni vállalkozás egyébként nem tartozik a kedvezményes körbe.

Köszönettel: Erika

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-04-19 10:08:54

Kedves Erika,
Alap esetben egyéni vállalkozóként kell megfizetnie a minimálbér kötelező járulékait, de dönthet úgy is, hogy ezt társas vállalkozóként teszi (erről nyilatkoznia kell az 58-as bevallásában).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra