Gyorskérdés
AIR - adózó és az adóhatóságok, képviselet, adóigazgatási eljárás, ellenőrzés, jogorvoslatok

Kapcsolt vállalkozás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

szignet66 2020-11-03 10:49:23

Egyesület elnökének van egy egyszemélyes Kft-je. A Kft végez tevékenységet az egyesület részére. Ez kapcsolt vállalkozásként kezelendő-e, illetve milyen speciális szabályokra szükséges odafigyelni a működés során?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-11-04 12:57:28

Ha az egyesületnél egyedül ő minősül vezető tisztségviselőnek (azaz nem elnökség került felállításra) és a Kft-ben ő az ügyvezető, akkor az ügyvezetés egyezőségére tekintettel kapcsolt feleknek minősülnek, bejelentés köteles (xxT201T/201). Ebben az esetben igyekezzenek mindent piaci áron számlázni és egymással szemben ne engedjenek el követelést, így nem generálnak plusz adófizetési kötelezettséget.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra