Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Kapcsolt vállalkozás és bejelentése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

dataconfess 2014-03-03 10:17:50

Sziasztok!
Ha egy egyszemélyes kft. 60 % tulajdont szerez egy másik kft.ben (szavazati jog a tulajdon arányához igazodik) akivel már előtte is szerződésben állt, akkor onnantól, hogy bejegyezték tulajdonosnak kapcsolt vállalkozásnak minősül?és mikortól kell bejelenteni, a bejegyzés napjával? a szerződés már a tulajdonosi szerkezet változása előtt létrejött..
köszönöm!!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2014-03-03 13:11:22

A bejelentést a részesedés megszerzésétől (nem a bejegyzéstől) számított 15napon belül kell megtenni. Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a társasági adó szempontjából csak azon ügyleteket kell a piaci értékhez viszonyítva minősíteni, amelyek a kapcsolt vállalkozási viszony létrejöttét követően kötöttek.
papati

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra