Gyorskérdés
KKV - Kis- és középvállalkozások

Kapcsolt vállalkozás meghatározása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bálintpiri 2019-07-30 08:01:17

Tisztelt Szakértő!
Kérdésem kapcsolt vállalkozás meghatározásával kapcsolatos.
Van A Kft, amiben a férj 25%-ban tulajdonos, B egyéni vállalkozás ( árbev meghaladja 150 mo Ft), terméket értékesít A-nak, tulajdonos a férj felesége. A-nak kapcsolt vállalkozása –e a B?
Van a C Kft, amiben az egyik tag 30%-ban tulajdonos. D Kft szolgáltatást végez C-nek. D Kft tulajdonosa a C Kft tagjának a fia. C-nek kapcsolt vállalkozása-e D?


Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-08-03 20:15:19

1. Ha a 25%-on felül nincs más közeli hozzátartozónak összesen 50%-ot meghaladó tulajdonrésze vagy meghatározó befolyása, akkor "A" Kft és "B" egyéni vállalkozás közt nem áll fenn kapcsolt viszony.
2. Sajnos itt még kevesebb információ áll rendelkezésre, így csak általánosságban lehet kijelenteni, hogy abban az esetben van kapcsolt viszony a két cég közt, ha 1. a közeli hozzátartozók együttes tulajdonrésze vagy befolyása meghaladja az 50%-ot illetve a meghatározó mértéket, VAGY 2. közös az önálló aláírási joggal bíró ügyvezető személye.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra