Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Kapcsolt vállalkozás vagy sem


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

TM 2021-01-27 20:01:43

Kedves Attila!
Nevenincs Béla mint magánszemély, "A" Kft. 100 %-os tulajdonosa, de Kft működésében semmilyen jogviszonyban nem vesz részt. Mint magánszemély megvette "B" kft. üzletrészének 70 %-át, de itt sem vesz rész a működésben semmilyen jogviszonyban. "A" Kft. megvette "B" Kft. tárgyi eszközeit. Ezt követően "B" Kft. Visszabérli az eszközöket "A" Kft-től működése biztosításához. Beszélhetünk-e kapcsolt vállalkozásról? És szükséges-e transzfer ár alkalmazása az eszköz bérlettel Kapcsolatosan?
Várom szíves válaszát.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-01-31 10:41:15

Igen, "A" és "B" kapcsolt vállalkozásoknak minősülnek, mindkét félnél bejelentési kötelezettség keletkezik és az elszámolásaikban ennek megfelelően kell eljárniuk.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra