Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Kártérítés vagy valami más?


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

durcingo 2020-02-17 11:21:14

Tisztelt Szakértő! Társaság szerződéses kapcsolatban áll az Áramszolgáltatóval, aminek keretében oszlopcserét hajtott végre a kijelölt területen. A területet a gépekkel úgy tudta megközelíteni, hogy műszaki szükségességből fákat kellett kivágni illetve gallyazni, amik magánszemély tulajdonában voltak. A magánszemély részére, az okozott kárért, kártérítést fizet a társaság. Terheli e bármiféle adófizetési kötelezettség a kifizetett összeget? Köszönöm válaszát!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-02-17 15:48:04

Olvasatomban az Szja tv. 1.sz.mell.6.1.c) alapján a kifizetés adómentes.
papattila

Szakértői hozzászólás

kpesmtbt 2020-02-21 12:48:07

Szerintem tisztázni kell, hogy kártérítés, vagy kártalanítás címén kapta magánszemély a meg térített összeget.Továbbá,hogy a kapott összeg jövedelemet pótló kártalanítás, kárpótlás, vagy kártérítés.
Üdv. K.M

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra