Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

KATA adózás bejelentkezés!


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

tothmami 2020-01-15 11:26:57

T.Pap Attila Úr!
Közös őstermelői igazolvánnyal rendelkezők /3 tag/ tyúktartás, tojástermeléssel foglalkoznak. 2 fő m.viszonnyal renelkezik, 1 fő eü.szolg.járulékot fizet, mivel ny.dij korhatárig nem éri el a 20 év szolgálati időt. Ez a tag szeretne KATA-s ev. lenni, "Egyéb nem bolti kisker /479901 TEÁOR/ tevékenységi körrel. Tojást szeretne forgalmazni, tojással kereskedni, nem boltban, de a tojást nem a saját gazdaságból vásrolná, nem volna vele kapcsolata, tehát a munkaviszony vélelmezése nem merülhetne fel. Olvasatom szerint, mivel nem p.gép használatra kötelezett, PTGSZLAH bejelentési kötelezettsége nem lesz. Amennyiben kilép a közös őstermelőiből, megoldható-e, hogy KATA-ra bejelentsem? Jól értelmezem, és megoldható-e? Szíves szakértői tájékoztatását előre is köszönöm! Üdv. Tóthné

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-01-15 18:49:01

Kedves Tóthné,
Igen, megoldható, de ehhez még csak ki sem kellene lépnie a közös őstermelésből. Igen, jól gondolja, ha nem bolti kisker. tevékenységet végez, akkor nem kötelezett pénztárgépet használni, következésképp fel merül a PTGSZLAH jelentési kötelezettség.
papattila

Szakértői hozzászólás

tothmami 2020-01-16 20:32:34

Nagyon szèpen köszönöm a tàjèkoztatàst! Üdv. Tóthnè

Felhasználói hozzászólás

tothmami 2020-01-16 20:41:28

Elnèzèst, mèg annyit szeretnèk kèrdezni, hogy nem csak annak van PTGSZLAH jelentèsi kötelezettsège, aki p.gèp hasznàlatra kötelezett, ès helyette a szàmlài lejelentèsèt vállalja? Rosszul tudom? Üdv. Tóthnè

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-01-18 06:28:23

Kedves Tóthné,
Jogos az értetlenkedése: kimaradt a "sem" szócska, helyesen "...következésképp fel sem merül a PTGSZLAH jelentési kötelezettség".
Ezer bocsánat a zavarkeltésért :)
papattila

Szakértői hozzászólás

tothmami 2020-01-18 09:06:30

T. Pap Úr! Köszönöm a gyors válaszát!
Üdv. Tóthné

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 5 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra