Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

KATA hóközben

Címkék: KATA


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Pecunia 2014-07-30 16:16:19

Tisztelt Szakértő!
Kft. átalakult BT-vé, április 30. a létesítő okirat kelte. Bejegyezve 07.24-én lett. A cégbejegyzési kérelmen bejelöltük a KATA adózási formát. A NAV visszaigazolta, hogy rendben, ám az időpontot nem tüntették fel rajta.
Júliusra fizetni kell az 50000 Ft adókötelezettséget. Azonban számítható teljes hónapra a kiszámlázható 500000 Ft is? Azaz erre az évre 3 M Ft lehet a kedvezményes bevétel a cég esetében? Köszönettel, Hadusovzkyné

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2014-07-30 21:05:56

Az átalakulással létrejött Bt július hónaptól katás, erre a hónapra meg kell fizetni az 50eFt-os tételes adót. Következésképp erre a hónapra is jár az 500eFt-os bevételi keret.
papati

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra