Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Kata mentesítési igény bejelentése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

TITIKE 2020-04-06 14:42:44

Tisztelt Szakértő !
Katás adózó mentesitésével kapcsolatban kérdézném, hogy hol kell bejelenteni a március utáni kedvezmény igénybevételét?
A 101E-n nincs még ilyen opció, ahol az e törvényre hivatkozott mentesítést lehetne igénybe venni, a bejelentési határideje viszont közeleg 04 .13. ? Tud ebben esetleg segiteni? Köszönettel várom válaszát.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-04-06 19:35:38

Óó, hát ez Önt meglepi? Gondoljon csak arra, hogy mikor küldi meg a NAV a szocho kedvezmény érvényesítéséhet szükséges igazolást? 10. és 12. közt, vagy utána:( Vélhetően most is valahogy így várható...Szóval, türelem, minden bizonnyal úton van a módosítás!
papattila

Szakértői hozzászólás

bottlik 2020-04-07 18:06:58

Tisztelt Szakértő! Azok a katás egyéni vállalkozások, akik a vészhelyzetre való tekintettel mentesülnek a tételes adó megfizetése alól, és élnek ezzel a lehetőséggel, azokra a hónapokra tekintettel csökkenteni kell az éves (12 millió forintos) bevételi értékhatárt? Sajnos erre sehol nem találtam érdemi választ. Válaszukat előre is köszönöm szépen!

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-04-07 20:12:23

Az általam ismert szakmai vélemény az, hogy sajnos csökkenti az adózott keretet. A csalódottságomat csak fokozza, hogy az adózóbarát NAV részéről ebben a témában egy kósza gondolatot sem lehet olvasni...
papattila

Szakértői hozzászólás

bottlik 2020-04-07 20:38:27

Kedves Attila! Ma este megjelent a NAV oldalán a válasz... Nem csökkenti a keretet... Nem is értem igazán, mivel a KATA tv. nem módosult. És sajnos a rendelet erre nem tér ki semmilyen formában.

Felhasználói hozzászólás

Valéria13 2020-04-10 08:14:07

Én beszéltem a NAV ügyintézőjével, és ő is azt mondta, hogy nem csökken a 12 millió forintos keret, mert ez egy rendkívüli helyzet, és a KATA törvény a csökkentések között ezt nem sorolja fel. Azonkívül a NAV automatikusan a tevékenységi körök alapján fogja törölni erre a pár hónapra a KATA előírásokat.

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-04-10 13:38:06

Kedves Kollégák!
Köszönöm a tájékoztatást, így már világos. Ezért lenne szükség a NAV részéről az azonnali -nyilvánosan közzétett- tájékoztatásnak, elejét véve a találgatásoknak, ötletelgetésnek.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 6 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra