Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

KATA-s Bt beltagjai


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

selejo 2021-05-14 09:36:05

Idén májusban alakult Betéti Társaságnak két magánszemély beltagja és két magánszemély kültagja van. Jelenleg csak az egyik beltag végez tevékenységet, de szezonális munka miatt hamarosan a másik beltag is el kezd dolgozni. Be lehet mindkét beltagot kisadózóként jelenteni? Illetve ha a kültagok is munkát vállalnak, akkor ők is lehetnek kisadózók?
Annak függvényében fizetik meg a kisadózók tételes adóját 50eFt, vagy 25eFt , hogy van heti 36 órás munkaviszonyuk,

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-05-15 13:46:48

Normál esetben a beltag vezető tisztségviselőnek minősül, így ha nem munkaviszonyban ügyvezet, akkor kötelezően be kell katásként jelenteni (Katv. 7.§ (1)). Ha kültag személyesen közreműködik és ezt nem munkaviszonyban teszi, akkor őt is kötelező katásként bejelenteni. Hogy biztosított lesz-e vagy sem (50/25eFt tételes adó), azt az dönti el, hogy van-e máshol 36 órát elérő munkaviszonyuk, vagy társas vállalkozónak minősülnek-e.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra