Gyorskérdés
KKV - Kis- és középvállalkozások

KATA-s hárommillió felett...


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mezespal 2020-07-30 19:07:10

Tisztelt Önadózó!
2021 januártól a KATA-s vállalkozók esetében az egy kifizetőtől származó bevétel hárommilliós értékhatára arra is vonatkozik, aki rendelkezik bejelentett munkaviszonnyal?
Egyéni vállalkozó vagyok és szerződésem van egy KATA-s vállalkozóval, aki havonta karbantartást végez az én tulajdonomat képező járműveimen. A vállalkozónak van bejelentett munkaviszonya (nem én vagyok a munkáltatója) és amellett, végzi nálam a karbantartást. Eddig havi 330.000.- volt a karbantartás részemre számlázott összege. Januártól a hárommillió feletti összegre plusz adót kellene fizetnem, ami nem reális, mert így a szolgáltatás már nekem nem lesz gazdaságos. Olcsóbban nem tudja vállalni a munkát, mert nem lett olcsóbb az élet. Az ötletgazdák gondoltak e azokra, akik hasonló helyzetben vannak?
Van e áthidaló megoldás, hogy a munkát továbbra is elvégezhessen nálam? Keressek mást, aki olcsóbb nála, annak ellenére, hogy a munkájával meg vagyok elégedve és régóta teszi jól a dolgát? Így ő is rosszul jár, mert elesik egy számára fontos bevételi lehetőségtől.
Válaszát és segítségét előre is köszönöm!
Mézes Pál

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-07-30 20:00:06

Kedves Pál,
Tökéletesen igaza van, teljesen életszerű és általános az Ön esete, fel sem vetődhet a bújtatott munkaviszony. Ennek ellenére eddig bármely [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

mezespal 2020-07-30 20:18:04

Tisztelt Papp Attila!
Köszönöm a választ és bizakodom hátha ... és akkor keresek valakit, aki pont belefér a három-millába :( mert valakik szerint így lesz nekünk "jó". Szép estét!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra