Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Kata/CSED


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Libcsi201 2021-11-25 10:06:08

Kedves Szerkesztőség, Kedves Szerkesztőség,

Katás Bt ügyvezetésére, képviseletére a kültag és a beltag is jogosult. Jelenleg a Bt beltagja a katás tag, a kültag alkalmazott, a kültag tevékenységéből származik a Bt-nek bevétele, A kültagot egyéb katás jogviszonyára tekintettel a Bt-ben csak alkalmazottként tudjuk bejelenteni.
Kérdésem, hogy a CSED időszaka alatt , maradhat-e ugyanez az állapot, Bt beltag CSED alatt mellékállású katás, a kültag alkalmazott. Nagyon köszönöm, Libcsi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-11-26 14:59:48

Kedves Libcsi,
Igen, maradhat a kültag munkaviszonyos ügyvezető még a CSED alatt is, hiszen van másik, önálló aláírási jogú ügyvezetője a Bt-nek (következésképp kizárható a keresőtevékenység folytatása). Viszont, ha a Bt-nek a kültag munkája révén származott bevétele, akkor a CSED idejére észszerűen nem lehet bevételt produkálni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Libcsi201 2021-11-30 09:38:47

Nagyon köszönöm

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra