Gyorskérdés
KKV - Kis- és középvállalkozások

Képesítési tevékenység végzése képesítés nélkül


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

moni77 2019-08-29 15:38:06

Tisztelt Papp Attila!
Az lenne a kérdésem, hogy amennyiben egyéni vállalkozóként képesítéshez kötött tevékenységet (pl. könyvelési szolgáltatást) kívánok végezni és én nem rendelkezem ezen tevékenység végzéséhez szükséges szakképesítéssel, elegendő-e pl. heti 1 órában alkalmazottat foglalkoztatnom határozatlan időre.

Köszönettel: Bencze Csabáné

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-08-31 05:16:50

Kedves Bence Csabáné,
A választ az egyéni vállalkozókról szóló 2009.évi CXV.tv. 16.§ (2)-ben foglaltakból lehet megkapni. Ebből számomra az a következtetés vonható le, hogy nem elegendő, a képesítéssel rendelkező munkavállalónak a tevékenység teljes tartama alatt jelen kell lenni (a bekezdés utolsó mondata: "A képesítési követelményeknek a tevékenység folytatása során folyamatosan meg kell felelni.").
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra