Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Késedelmi kamat


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

krita 2020-03-10 16:41:22

Tisztelt Pap Attila!
Cégünk 2017 évi átfogó ellenőrzésén a következő miatt akar büntetni a NAV. Szerződéseinkben benne van, hogy késedelmi kamatot számítunk fel minden késedelmes fizetés után. Ezt nem alkalmaztuk senkinél a kapcsolt vállalkozásainknál sem. Nyilatkoztunk, hogy szóbeli szerződés alapján nem tettük meg. Ennek ellenére kiszámolták csak a kapcsolt késedelmes fizetést 11.560.000 ft és ez után fizetteti meg velünk a társasági adót, késedelmi pótlékot és a bírságot. Ön szerint tudunk itt még valamit tenni?

Köszönettel
Kukuják Rita

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-03-10 19:26:56

Kedves Rita,
Valóban elvárható, hogy egy írásban kötött szerződést írásban módosítsanak. De ismereteim szerint nincs olyan jogszabály, amely ezt kötelezővé tenné. Addig rendben van, hogy a NAV az első mondat értelmében betámadja Önöket és megfordítja a bizonyítási kötelezettséget. Ugyanakkor Önök meg pótlólag nyújtsanak be egy írásos szerződés kiegészítést a szóban forgó partnereikkel, amely a korábban szóban kötött megállapodásukat erősíti meg a késedelmi kamattól való eltekintésről. Fontos, hogy a kiegészítéseket még az ellenőrzés befejezéséig nyújtsák be.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra