Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Készpénzfizetési korlát - Külföldön kapott összegre


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

iki 2020-06-10 14:43:58

Alanyimentes KATA alany e.v. Németországban végzi a szolgáltatást és német partnernek számláz készpénzben, euróban. A számlázott összeg meghaladja a korlát alá eső összeget.
Kérdésem pedig az, hogy ez esetben rá vonatkozik-e készpénzkorlát?
Azért vagyok dilemmában, a számlanyitásra nem kötelezett (?), de EU-s számlázás miatt Áfa bevallás kell benyújtani, a "Mentes státusz mellet adófizetési kötelezettsége keletkezett" jogcímmel függetlenül attól befizetendő Áfa nem keletkezik.

Köszönöm szépen.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-06-11 08:49:09

Nem vonatkozik rá a 1,5 milliós készpénzfizetési korlát, mivel mindkét félnek belföldi, pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett adózónak kell lennie (Art.114.§).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra