Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Készpénzfizetési korlát


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

ihaszanita 2021-05-08 07:04:05

Kedves Attila,
Adott egy Áfa-s (pénzforgalmi számla nyitásra kötelezett) egyéni vállalkozó, aki magánszemélyként vásárolna személygépkocsit egy Kft-től. A kérdésem az,hogy Magánszemélyi minőségében fizethet-e 1.500 eFt-nál nagyobb összeget készpénzben. Azért vetődött fel bennem a kérdés, mert egy embernek egy áfa-alanyisága lehet. Ilyenkor magánemberként is vonatkozik rá a készpénzfizetési korlát?
Köszönöm a választ.
Anita

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-05-09 19:39:30

Kedves Anita,
Ha nem adóalanyi minőségében vásárol (azaz a számlán nem fog szerepelni az adószáma), akkor erre az ügyletre nem vonatkozik a 1,5milliós készpénzfizetési korlát.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra